Connect with us
img

Top news in world

5 неочевидних моментів, які потрібно враховувати під час вибору ПРРО

5 неочевидних моментів, які потрібно враховувати під час вибору ПРРО

Новости маркетинга

5 неочевидних моментів, які потрібно враховувати під час вибору ПРРО

31 декабря 2021, 12:00

З 1 січня 2022 року більшість ФОП 2–4 групи повинні видавати клієнтам чеки. Це стосується й підприємців, які продають товари в інтернеті. Якщо цього не зробити, загрожує штраф — 100% вартості товару за перше порушення і 150% — за кожне наступне.
Щоб почати видавати чеки, не потрібно купувати класичну касу, достатньо програмного аналога. Про неочевидні моменти, на які варто звернути увагу під час вибору ПРРО (програмного реєстратора розрахункових операцій), розповіла Анна Комарова, керівниця сервісу «Вчасно.Каса».

Не всі ПРРО вміють відправляти чеки в месенджери

Якщо хочете, щоб клієнти автоматично отримували чеки в месенджери, дізнайтеся, чи підтримує сервіс таку можливість.

Перед покупкою ПРРО можна протестувати

Є ПРРО з тестовою версією. На ній можна потренуватися видавати чеки, без передачі даних клієнтам та в податкову, подивитися, чи правильно в чеку відображається ціна, знижка та інша інформація. Також це можливість перевірити, чи зручно користуватись сервісом.

Служба підтримки – це важливо

Зараз багато підприємців вперше стикаються з касовою дисципліною — деякі ситуації можуть бути незрозумілими. Це нормально. Наприклад, продавець розібрався, як зареєструвати касу, а як додати касира — ні. Тому буде дуже доречним, якщо служба підтримки зможе швидко відповісти та підказати, що робити.

Якщо у вас невеликий бізнес, чеки можна видавати безкоштовно

Вартість ПРРО починається від 150 грн. на місяць. Але якщо у вас маленький бізнес, за видачу чеків можна не платити. Наприклад, через «Вчасно.Касу» можна видавати 300 чеків на місяць безкоштовно. У таких пакетах зазвичай є обмеження на кшталт відсутності офлайн-режиму. Але це не впливає на головне завдання — видачу чеків клієнтам.

Не всі ПРРО можуть працювати на Linux

Комп’ютер, на якому працюватиме каса, повинен мати ліцензійну операційну систему. Інакше, під час перевірки податкової, загрожує штраф та конфіскація пристроїв. Ліцензія Windows коштує від 3 тис. грн. Якщо хочете заощадити, можна встановити Linux, ця система безкоштовна. Але не всі ПРРО мають додаток під неї. Можна використовувати веб-версію сервісу, але в такому разі не можна буде працювати в офлайні. Якщо ця опція важлива — вибирайте серед кас, які мають програму для Linux.

Читайте також: Все, що потрібно знати підприємцям про видачу чеків та ПРРО.


Source link

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

More in Новости маркетинга

To Top
Top